Muziekles in Amsterdam Noord

Beginnen met een instrument?

U denkt erover om zelf een instrument te gaan bespelen? U wilt uw kinderen laten kennismaken met muziek? U heeft ooit gespeeld en wilt dit weer gaan oppakken?

Harmoniecorps Tuindorp verzorgt muzieklessen voor jong en oud, beginnend en gevorderd. Voor klarinetles en fluitles maakt HCT gebruik van afgestudeerde docenten die verbonden zijn aan de vereniging. Voor andere instrumenten kunnen wij u helpen aan een goede docent in de buurt.

Daarnaast kan HCT een instrument in bruikleen geven. Toch handig, als u het nog niet helemaal zeker weet. Zo kunt u uw investering nog even uitstellen.

Blokfluitgroep

Voor de echte beginnertjes worden er blokfluitlessen verzorgd. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd zodat uw kind altijd aanspraak heeft bij leeftijdgenootjes.De lessen worden verzorgd door professionele docenten.

meer informatie over blokfluitgroepen

Individuele lessen

Voor de kinderen, maar ook volwassenen, die de stap naar een ander instrument willen maken of al gemaakt hebben, bieden we een aantal mogelijkheden:

  • Voor klarinet– en dwarsfluitlessen kunnen we lessen verzorgen onder eigen beheer. U krijgt dan les van een professionele klarinet- of fluitdocent, in het verenigingsgebouw van HCT.
  • Voor koperinstrumenten bieden we de mogelijkheid om lessen te volgen via het Kopercollectief.
  • De derde mogelijkheid is om, via HCT, lessen te volgen bij muziekscholen of andere musici. Deze verlenen vaak forse kortingen (tot 30%) voor leden van muziekverenigingen.
 

Opstaporkest

Wanneer u of uw kind een zeker niveau bereikt heeft, kan er worden meegedaan met het opstaporkest. Hier leert u samenspelen met andere instrumenten en krijgt u extra motivatie om weer verder te gaan. Het zal u verbazen met welke resultaten deze groep optreedt!

Groot orkest

Vanaf niveau B kan er worden meegedaan met het grote orkest. Het echte werk gaat dan beginnen! Dit orkest, bijna 50 man sterk, staat onder leiding van een beroepsdirigent en werkt wekelijks aan uitdagende programma’s.

Tot slot

Wij staan garant voor een levenslange muziekverslaving! Gelukkig niet schadelijk voor de gezondheid en zeer positief voor het sociale leven :) Ook is al wetenschappelijk bewezen dat muzikale kinderen beter kunnen leren op school. Reden genoeg om eens kennis te komen maken.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten. U kunt alle gegevens vinden op onze contactpagina.

nl_NL