Klarinetles

Klarinetles in Amsterdam

Tom Wolfs

Tom Wolfs verzorgt in Amsterdam klarinetlessen bij muziekvereniging Harmoniecorps Tuindorp in Amsterdam Noord. Tom is een professioneel klarinettist (afgestudeerd Master Cum Laude aan het Conservatorium van Amsterdam!) en geeft les op dinsdagavond in het verenigingsgebouw van HCT. Je hebt hem vast wel eens op TV gezien. Bij Podium Witteman, Top2000 of het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble!

Sophie Schreurs

Sophie Schreurs is sinds 2019 onze tweede klarinetdocent. Hierdoor kunnen we extra leerlingen plaatsen. Sophie is bezig met een studie aan het conservatorium van Amsterdam en studeert daar voor haar bachelor bij Arno Piters. Sophie heeft al bij veel orkesten en op vele podia gespeeld, waaronder het Concertgebouw. Je kunt les bij haar nemen op dinsdagavond in het verenigingsgebouw van HCT.

Wat ga je leren?

Van Tom en Sophie leer je alles wat nodig is om je instrument goed te bespelen. Uiteraard leer je door veel te oefenen de juiste blaas- en vingertechniek. Maar daarnaast leer je ook hoe je een goed riet selecteert of bewerkt, welk mondstuk je het best kunt gebruiken en hoe je je instrument onderhoudt. Te veel om op te noemen dus.

Afhankelijk van je niveau, kun je al snel gaan kennismaken met het samenspelen met anderen muzikanten in het opstaporkest of grote orkest van HCT.

Klarinetles voor jong en oud

De lessen zijn voor jong en oud, van beginnend tot (ver)gevorderd! Iedereen kan namelijk dit mooie instrument leren bespelen. En kun je al een aardig nootje wegblazen? Tom en Sophie hebben je nog heel wat te leren!

Heb je nog geen klarinet?

Dat is geen probleem. Als lid van HCT kun je een klarinet gratis in bruikleen krijgen!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van klarinetlessen in combinatie met een lidmaatschap? Neem dan contact op met HCT of kom langs op dinsdagavond. Tot ca. 21.15 kun je altijd vrijblijvend binnen lopen. E-mailen kan naar opleiding@harmoniecorps.nl