Verbonden aan harmoniecorps tuindorp

Tom Wolfs

Tom Wolfs (Geleen, 1989) studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Piters en Hans Colbers en behaalde zijn master cum laude in 2014. Tegelijkertijd met zijn studie aan het conservatorium studeerde Tom Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de master Arts and Culture (Musicology) ontving hij in hetzelfde jaar zijn diploma. Tom maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en remplaceert regelmatig bij het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2008 geeft Tom klarinetlessen in en rondom Amsterdam. Als ware Bourgondiër houdt Tom enorm van lekker koken en een goed glas wijn. Een verdere verdieping in deze materie bleek dan ook onontkomelijk en in 2017 rondde hij met goed gevolg de Vinologenopleiding af.

Sophie Schreurs

Sophie Schreurs (1998) werd geboren in het Limburgse Sevenum en begon op haar achtste met haar eerste klarinetlessen. Op haar zestiende werd ze aangenomen op de Sweelinck Academy van het Conservatorium van Amsterdam waar ze studeerde bij Harmen de Boer. Inmiddels studeert ze bij Arno Piters in het 3e jaar Bachelor aan ditzelfde conservatorium. Sophie nam deel aan solistenconcoursen en bereikte zes keer de Finale Jonge Solisten in Limburg. Drie jaar op rij werd ze eerste prijswinnaar van het NK Blazerssolisten in verschillende divisies. In 2015 werd Sophie winnaar van de Finale Jonge Solisten. Ook won ze twee keer een derde prijs bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours. In de zomer van 2016 trad ze diverse malen op met de philharmonie zuidnederland, later dat jaar bij Viva Classic Live in Venlo en in het voorjaar van 2017 soleerde ze met Amsterdams Symfonie Orkest Con Brio. Ze ging op concertreis naar China, Tsjechië, Italië en Spanje, en soleerde onder andere in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, de Westerkerk (in het kader van het Grachtenfestival Amsterdam) en in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Ze volgde masterclasses bij Julien Hervé, Davide Lattuada, Christoffer Sundqvist, Han de Vries en Leon Bosch. Sophie remplaceerde bij onder andere de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Nederlands Blazers Ensemble, speelde van 2015 tot 2018 in het JeugdOrkest Nederland en speelt momenteel bij de Koninklijk Harmonie van Horst en bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Rosanne van Bers

Rosanne van Bers (Zeist, 1998) begon op haar zevende met het volgen van fluitlessen bij de plaatselijke harmonie in Maarn. Na het behalen van haar VWO-diploma startte zij haar bachelor Klassiek Fluit aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze sinds 2016 studeert bij Jeroen Bron. Rosanne volgde masterclasses bij o.a. Emily Beynon, William Bennett, Mario Caroli en Silvia Careddu. Momenteel speelt Rosanne in vele verschillende kamermuziekbezettingen, het jong Nederlands Blazers Ensemble en het door Emily Beynon opgerichte fluitsextet 6sense. Methodieklessen volgde zij bij Thies Roorda en Wieke Karsten. Rosanne heeft in 2018 de cursus Muziek als Vak – muziekonderwijs volgens de Kodály-werkwijze gevolgd en verdiept zich in hoe deze werkwijze het best in fluitlessen vertaald kan worden.