Docenten

Verbonden aan harmoniecorps tuindorp

Tom Wolfs

Tom Wolfs (Geleen, 1989) studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Piters en Hans Colbers en behaalde zijn master cum laude in 2014. Tegelijkertijd met zijn studie aan het conservatorium studeerde Tom Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de master Arts and Culture (Musicology) ontving hij in hetzelfde jaar zijn diploma. Tom maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en remplaceert regelmatig bij het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2008 geeft Tom klarinetlessen in en rondom Amsterdam. Als ware Bourgondiër houdt Tom enorm van lekker koken en een goed glas wijn. Een verdere verdieping in deze materie bleek dan ook onontkomelijk en in 2017 rondde hij met goed gevolg de Vinologenopleiding af.

Sophie Schreurs

Sophie Schreurs (1998) werd geboren in het Limburgse Sevenum en studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer en Arno Piters. In 2022 behaalde ze haar masterdiploma. Sophie is sinds 2021 in dienst bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Eerder maakte ze deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble en het Jeugd Orkest Nederland. Ze remplaceerde ze bij onder andere het Phion, het Nederlands Blazers Ensemble, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds 2019 is Sophie één van de klarinetdocenten bij Harmoniecorps Tuindorp.

Rosanne van Bers

Rosanne van Bers (Zeist, 1998) begon op haar zevende met het volgen van fluitlessen bij de plaatselijke harmonie in Maarn. Na het behalen van haar VWO-diploma startte zij haar bachelor Klassiek Fluit aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze sinds 2016 studeert bij Jeroen Bron. Rosanne volgde masterclasses bij o.a. Emily Beynon, William Bennett, Mario Caroli en Silvia Careddu. Momenteel speelt Rosanne in vele verschillende kamermuziekbezettingen, het jong Nederlands Blazers Ensemble en het door Emily Beynon opgerichte fluitsextet 6sense. Methodieklessen volgde zij bij Thies Roorda en Wieke Karsten. Rosanne heeft in 2018 de cursus Muziek als Vak – muziekonderwijs volgens de Kodály-werkwijze gevolgd en verdiept zich in hoe deze werkwijze het best in fluitlessen vertaald kan worden.

nl_NL