10 december 2014

Tom Wolfs

Docent klarinet.

Tom Wolfs (Geleen, 1989) kreeg zijn eerste klarinetlessen op achtjarige leeftijd. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma verhuisde hij naar Amsterdam om aan het Conservatorium van Amsterdam klarinet te studeren. Hij volgde daar een bachelor bij Arno Piters en een master bij Hans Colbers en sloot zijn studie in de zomer van 2014 cum laude af.
Voor de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 verwierf Tom een stageplek bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho). Verder remplaceert hij regelmatig bij het Nederlands Blazers Ensemble, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonie Zuidnederland en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Tegelijkertijd met zijn studie aan het conservatorium studeerde Tom Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de master Arts and Culture (Musicology) ontving hij een paar maanden geleden zijn diploma.

Rieneke Brink

Docent blokfluit en dwarsfluit.

Fluitiste Rieneke Brink (1988) behaalde haar bachelordiploma in 2010 aan het conservatorium van Rotterdam waar ze bij Vincent Cortvrint studeerde. Haar masteropleiding volgde ze bij Pirmin Grehl aan het conservatorium van Luzern, Zwitserland. In 2012 behaalde zij daar haar masterdiploma met onderscheiding.

Als freelance fluitiste is Rieneke actief op een breed gebied. Samen met Jesse Faber en Paloma de Beer vormt ze het blazerstrio Dividivi3. Rieneke remplaçeert in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast is zij mede-initiator van ‘Ensemble PEP!’. PEP! gaat ‘s zomers per fiets op tournee en geeft concerten op bijzondere locaties in Nederland.

Van 2012-2014 was Rieneke fluitiste bij het JongNBE, een ensemble dat wordt gecoacht door musici uit het Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens haar studie gaf Rieneke met het Ricciotti Ensemble optredens voor mensen die normaliter niet met klassieke muziek in aanraking komen.

Rieneke geeft met veel plezier fluitles aan leerlingen van jong tot oud bij Harmoniecorps Tuindorp in Amsterdam-Noord en in haar eigen lespraktijk in Leiden.

meer informatie over Rieneke is te vinden op haar eigen website www.rienekebrink.nl

Bernardo Alcalá Tello

Docent klarinet.

Berny behaalde zijn bachelordiploma in 2013 aan het Conservatorio Superior de Música de Murcia in Spanje. Hij besloot zijn Master aan het Conservatorium van Amsterdam te doen bij Arno Piters. Deze werd in 2015 behaald. Sindsdien is Berny actief bij diverse ensembles en orkesten, waaronder gastoptredens bij Nieuwe Philharmonie Utrecht, Orkest van het Oosten, Dutch National Opera & Ballet, Het Promenade Orkest en het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij als eerste klarinettist verbonden aan het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en diverse andere kamerorkesten in het buitenland.