Opstaporkest

Opstaporkest Harmoniecorps Tuindorp

HCT laat een groep leerlingen kennismaken met het samenspelen. Sinds september 2019 dirigeert Rosanne van Bers het opstaporkest. Heb je met je lessen een zeker niveau bereikt, vaak al na een jaar, dan kun je lekker gaan meedoen in dit gezellige orkestje. Je leert hier samenspelen met andere muzikanten en totaal verschillende instrumenten! Heb je bij het opstaporkest een paar stappen gemaakt (meestal HaFa-examen B), dan kun je misschien wel gaan meespelen in het grote orkest van HCT!

De repetities zijn op dinsdag van 19.00 – 19.45 uur in De Rank, Druivenstraat 35, 1033 JR Amsterdam Noord.

Tijdens de repetities van het opstaporkest wordt behalve veel gelachen ook veel geleerd. Muzikale termen als opmaat, fermate, a tempo, crescendo etc. worden uitgelegd en toegepast in de muziek. Ook wordt aandacht besteed aan het naar elkaar luisteren en de zuiverheid van het samenspelen. De muziek die gespeeld wordt varieert van pop, filmmuziek tot klassiek.

Het opstaporkest verzorgt altijd een deel van het programma van de eigen concerten van Harmoniecorps Tuindorp (voorjaars- en kerstconcert) en heeft daarnaast eigen optredens, zoals aan het einde van het seizoen een afsluitend concert (bijvoorbeeld in samenwerking met het Talentenorkest uit Tuindorp), deelname aan een festival of een optreden op een lokaal evenement.

Het opstaporkest is er niet alleen voor de jeugd, maar ook voor volwassenen! Heb je zin gekregen om met ons mee te spelen, kom dan gerust eens langs om te luisteren/spelen op dinsdagavond. Voor meer informatie, gebruik de contactpagina.

nl_NL