WK Pootjebaden in Tuindorp Oostzaan

En wat een seizoensafsluiting hebben we dit jaar! Het WK Pootjebaden 2017.

Op woensdag 19 juli is het Pierenbadje op het Plejadenplein in Tuindorp Oostzaan het toneel van een heel bijzondere recordpoging: het WK Pootjebaden. Zo veel mogelijk pootjebaders houden minimaal 10 minuten hun voeten onder water. De recordpoging is geslaagd als meer dan 1000 mensen dat doen.

De recordpoging is om 17.00 uur, maar al vanaf 11.00 uur is het feest rondom het pierenbadje. Om 11.00 uur begint de dag met een rommelmarkt. Na de officiële opening om 14.30 uur kun je meedoen aan workshops en spelletjes.

Uiteraard is Tuindorp’s huisorkest Harmoniecorps Tuindorp present voor een feestelijke afsluiting van de dag.

Meedoen

Om mee te doen aan de recordpoging, koop je voor € 1,00 een polsbandje. Het bedrag dat de organisatie ophaalt, komt ten goede aan de Hersenstichting.

Drijvende kracht achter het WK Pootjebaden is Christina Grootveld. Vorig jaar heeft zij met een grote groep senioren uit Tuindorp Oostzaan meegedaan aan het WK Pootjebaden op Texel. Zij heeft ervoor gezorgd dat het WK Pootjebaden nu in Tuindorp Oostzaan plaatsvindt. Dat is de nationale media niet ontgaan: Domien Verschuren interviewde Christina voor 3FM en Hart van Nederland heeft verslag gedaan van de voorbereidende training.

Redenen genoeg dus om op woensdag 19 juli naar het Plejadenplein te komen: om zelf voor € 1,00 per persoon de voetjes in het water te steken of om de pootjebaders aan te moedigen.

https://www.amsterdam.nl/noord-gebiedspaginas/nieuws-noord/algemeen/wk-pootje-baden/

http://www.npo3fm.nl/radio/fragmenten/279364-het-wk-pootje-baden-komt-naar-amsterdam

https://www.dock.nl/nieuws/2017/07/wk-pootjebaden-2017/

 

 

nl_NL