Een nieuw seizoen!

De zomervakantie is voorbij. ‘Helaas’ voor veel mensen, maar wij zijn blij dat we weer mogen beginnen!

Wat gaan we doen dit jaar?

2 september

We doen dit al heel wat jaartjes, dus we mogen best van een traditie spreken: we trappen af met een concert! Kan dat wel, zonder repeteren? Nou, het is een uitdaging, kunnen we verklappen. De noten zitten heus nog wel in de vingers, maar het voelt toch wel als een marathon zonder voorbereiding. Niettemin een erg leuk begin van het seizoen, op het sfeervolle kerkpleintje in Schellingwoude. Mooi weer gegarandeerd! Dus kom lekker luisteren.

4 september

Dit is onze eerste repetitieavond. Zowel het opleidingsorkest als het grote orkest krijgen nieuwe muziek uitgereikt waarmee we de komende maanden zoet zijn, ter voorbereiding op het kerstconcert. Meteen aan de kerstmuziek in september? Nee, de kerstmuziek laten we nog even liggen. We concentreren ons eerst op de overige concertstukken, zoals Anne Frank, Cadiz, Earth, Wind & Fire, en nog veel meer. De kerstmuziek pakken we er vanaf november wel bij.

Wil je meedoen? Dat kan! Als je niveau voldoende is (de dirigent bepaalt dit) kun je tot het kerstconcert gratis meespelen met het grote orkest

4 november

Op het BAAM festival laten we horen hoever we zijn met een aantal stukken. Op dit festival spelen veel orkesten uit Amsterdam en omstreken. Erg gezellig en goed voor de spirit en inspiratie!

21 en 23 december

Vlak voor kerstmis is het zover: deel 1 van seizoen ’18/’19 wordt afgesloten met 2 kerstconcerten. Het eerste vindt plaats in de Maria Magdalenakerk in Zaandam, het tweede in onze thuishaven Tuindorp Oostzaan, in de Bethelkerk. Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Met deze laagdrempeligheid proberen we een groot publiek te bereiken. En dat dit werkt, blijkt wel uit de grote belangstelling. De Bethelkerk zit altijd vol en ook in Zaandam worden we steeds beter gevonden.

januari 2019

Na het concert houden we een korte pauze (kerstvakantie) en in januari gaan we gewoon weer door. De meeste stukken verdwijnen uit de map en daarvoor in de plaats komen weer nieuwe stukken, die we gaan uitvoeren op ons voorjaarsconcert op 18 mei 2019. Hierover later meer!

nl_NL